Andres Herkel: Vabaerakond Parema Eesti Eest

Andres Herkel
, riigikogu liige (IRL), MTÜ Vaba Isamaaline Kodanik esimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Herkel.
Andres Herkel. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Kui me Eesti poliitika struktuursete probleemidega kohe ei tegele, siis varsti võib olla hilja, sest sündima hakkavad märksa radikaalsemad ideed riigikorralduse muutmiseks, kirjutab Andres Herkel, MTÜ Vaba Isamaaline Kodanik esimees.

abaerakond osutab küll rohkem erakonnale kui vabakonnale, kuid kahtlemata tähendab see ka katset neid kahte lähendada. Veelahe meie praeguste erakondade ja vabakonna vahel on liiga suureks läinud. Oleme justkui unustanud, et tegelikult on ka erakonnad osa kodanikuühiskonnast ja nad võiksid kanda endas hoopis rohkem vabakonna vaimu, kui me praegu näeme.

Miks on Eesti erakondade ind liikmemaksu koguda nii napp? Minu meelest kõneleb see sellest, et liikmetel puudub motiiv panustada, neil on teistsugune roll. Näiteks olla element liikmestatistikas või kellelegi lojaalne hääl sisevalimistel. Kui aga organisatsiooni liikmed on ise valmis rahaliselt panustama, on ka nende valmisolek vastutust võtta ja kaasa mõelda hoopis küpsem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles