Maksumaksjad ja Ligi on ühel meelel

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jürgen Ligi
Jürgen Ligi Foto: PEETER LANGOVITS/PM/SCANPIX

Viimase aja tuliste maksuvaidluste ajal on rahandusminister Jürgen Ligi (pildil) ja Eesti Maksumaksjate Liit olnud eri leeris. Kunagise rahandusministri ja riigikogu rahanduskomisjoni liikme Aivar Sõerdi arvamusega, et pangad maksavad liiga vähe või peaaegu mitte üldse ettevõtte tulumaksu, ollakse aga nõus.

«Tulumaks oleks pankade poolt hea uudis küll, aga see pole esimene asi, mida pankadelt tahta. Eeskätt vajame neilt kindlust, ettevõtluse rahastamist, head ja hinnalt vastuvõetavat teenust ning hoiuseintressi,» ütles rahandusminister Ligi. «Maksud tulevad minu jaoks nende järel.»

Maksumaksjate liidu juhatuse liikme Lasse Lehise sõnul kehtib põhimõte, et jaotamata kasumit ei maksustata, ühtemoodi nii vanadele kui ka uutele firmadele, nii suurtele kui ka väikestele, nii kodumaisele kui ka välismaisele kapitalile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles