Levandi avas Calgary müsteeriumi tagamaid

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Endine kahevõistleja, olümpiapronks Allar Levandi valgustas usutluses Venemaa portaalile sports.ru 1988. aasta Calgary taliolümpia meeskonnavõistluses aset leidnud skandaalset vahejuhtumit, kui ta viimase hüppajana kõhuvalu teeskles ning tornist alla ronis, mistõttu Nõukogude Liidu tiim dis­kvalifitseeriti.

«Olid meeskonnavõistluse hüpped, mina olin meie omadest viimane, Dundukov ja Savin olid juba hüpanud. Tulnuks ka mina tornist alla, poleks meeskonda enam maha võetud. Järelikult pidi mind takistama,» rääkis Levandi.

Küsimusele, kas ta katkestas võistluse positiivse dopinguproovi tõttu, vastas Levandi: «Meil oli oma dopingukontroll, lasid purki ära, panid purgi paberile, millel oli sinu nimi, ja kõik. Aeti sassi kas purgid või paberid, rohkem ei tea ma midagi. Mulle öeldi: tule tornist ära, pigem laseme meeskonna diskvalifitseerida, sest me ei ole kindlad, kas oleme puhtad. Küll aga kinnitasid treenerid, et oleme puhtad. Pakkisime asjad ja läksime minema. Pärast toimus koosolek, selgitasime asju, meeskonnas üksteise peale ei karjutud.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles