Preemia aitas tabada raudteevargad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vargused raudteel muudavad rongiliikluse ohtlikuks.
Vargused raudteel muudavad rongiliikluse ohtlikuks. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eelmise aasta septembris alanud ja tänavu märtsini väldanud raudteeseadmete varguseid toime pannud isikud on tänu pealtnägija abile teada ja kinni peetud.

Eesti Raudtee maksis oluliselt varaste tabamisele kaasa aidanud vihje andud inimesele välja lubatud preemia summas 25 000 krooni.

Eesti Raudtee avalike suhete juht Urmas Glase sõnul oli tulemusliku vihje andnud inimese puhul tegemist mitte Eesti kodanikuga, kes siin elab. Ta oli vargust pealt näinud, pärast seda tükk aega mõelnud ning alles siis Eesti Raudtee poole pöördunud.

«Igal juhul tubli inimene, temasuguseid võiks rohkem olla,» märkis Glase.

Glase sõnul oli varaste puhul tegemist ühe kindla seltskonnaga, kellega nüüd tegeleb juba politsei.

Esimene transformaatori vargus pandi toime mullu 12. septembril. Viimati seiskasid vargad raudteeliikluse tänavu 22. märtsil. Kokku varastati ja rüüstati Tallinnas ning selle lähiümbruses transformaatoreid 13 korral, millega tekitati Eesti Raudteele ainelist kahju üle 700 000 krooni.

Glase sõnul ei olnud kahju ainult aineline, sest seadmete vargusega häiriti oluliselt rongiliiklust ning põhjustati hulgaliselt ebamugavusi elektrirongidega reisijale. Samuti tekitasid vargused tõsiseid probleeme ülesõitudele paigaldatud turvanguseadmete töös, tekitades põhjendamatult pikki järjekordi raudtee ületamisel.

Varaste tabamiseks pani Eesti Raudtee välja rahalise preemia 25 000 krooni tulemusliku vihje eest, mis aitaks politseil vargaid tabada.

Vaatamata nimetatud varaste tabamisele on Eesti Raudtee silmitsi uue
probleemiga, kuna toimivatelt raudteedelt varastatakse metallist rööpa aluslappe. Selliste vargustega seatakse ohtu turvaline rongiliiklus, sest puuduvad aluslapid nõrgestavad oluliselt raudtee konstruktsioone. Selle tagajärjel võib rong halvimal juhul ka rööbastelt välja sõita.

Kõikide varguste kohta on politsei algatanud kriminaalasjad ning Eesti Raudtee on taas välja pannud 25 000 krooni isikule, kelle edastatav info aitab politseil tabada vargad.

Eesti Raudtee palub inimestel kahtlastest toimingutest ja isikutest raudteel teada anda telefonil

6 158 778.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles