Herkel kaotab Pakostale ENPA Eesti delegatsiooni juhi koha

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liisa Pakosta
Liisa Pakosta Foto: Peeter Langovits / Postimees

Isamaa ja Res Publica Liidust (IRL) eelmise aasta lõpus välja astunud Andres Herkel peab lahkuma ka Euroopa Nõukogu Parlamentaarse Assamblee (ENPA) Eesti delegatsiooni juhi kohalt, mille saab endale IRLi kuuluv Liisa Pakosta.

Parlamendi väliskomisjon andis täna riigikogu menetlusse eelnõu, millega arvatakse alates 2007. aastast delegatsiooni juhtinud Herkel ENPA Eesti delegatsiooni koosseisust välja ja nimetatakse tema asemel delegatsiooni juhiks Pakosta.

Teise muudatusena saab delegatsiooni asendusliikmeks reformierakondlane Rait Maruste, kes asendab sellel kohal riigikogust lahkunud ja tööinspektsiooni peadirektoriks saanud Maret Maripuud.

Eelnõu seletuskirja kohaselt tehakse delegatsiooni koosseisus muudatused võimuliidu fraktsioonide ettepanekul. Praegu kuuluvad ENPA Eesti delegatsiooni Herkeli kõrval reformierakondlane Margus Hanson ning Keskerakonda kuuluv Mailis Reps. Asendusliikmeteks on lisaks Maripuule nimetatud keskerakondlane Ester Tuiksoo ning sotsiaaldemokraat Indrek Saar.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles