Vastukaja: suusarada rikub looduskauni koha

, väikese väeraja üks loojaid
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väike väerada
Väike väerada Foto: TPM

Inimesi on jahmatanud eelmisel nädalal Elva külje all väikesel väerajal toimepandud laiendustööd ja puude mahavõtmine linnalähedase suusaraja kasuks (vaata ka Martin Pau kirjutist «Raie muutis Elva matkaraja laiaks suusakoridoriks», TPM, 27.1). Olen püüdnud sellest mõelda nii ja teisiti ning ikka jõudnud järeldusele, et juhtunud on rumal õnnetus.

Väike väerada on olnud omas võtmes täiuslikult töötav mehhanism. Hästi töötavat mehhanismi on hakatud parandama. See ei ole targa inimese tegu.

Mul ei ole midagi suusatajate vastu. Aga suusaraja vägivaldne pookimine väikesele väerajale on rikkunud väga maalilise looduskauni koha visuaalse pildi. Looduse ilu on väga tähtis. Sellepärast on rajale paigutatud eesti tuntumate muinasjuttude tegelaste puuskulptuurid. Ennemuistsed juhtumised leidsid kindlasti aset lookleva rajaga paksus kuusikus, mitte lageda sirge peal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles