Neljapäev: MustonenFest, Eesti Muusikaauhinnad, DocPoint, uusaasta vastuvõtt

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anne Veski,
Anne Veski, Foto: Liis Treimann

Melu puudumise üle küll keegi neljapäeval, 30. jaanuaril kurta ei saa: üritustega tervitatakse Hiina kalendri järgi saabuvat puuhobuse aastat, algab unikaalne MustonenFest, Solarises Nokia Kontserdimajas  jagatakse välja Eesti Muusikaauhinnad, restoranide hulgast selgitatakse välja Hõbelusika saajad ning alguse saab dokumentaalfimifestival DocPoint Tallinn 2014.

Mitmekülgse muusiku Andres Mustoneni  juhitud muusikasündmus on kasvanud mahukaks festivaliks, kandnud erinevaid nimetusi, avardanud ajastupiire, toonud Eestisse hulgaliselt mainekaid muusikuid välismaalt ning jätkab juba kolmandat aastat MustonenFesti nime all.

2014. aasta talvisel muusikapeol toob ta eesti publiku ette Mario Brunello, Israel Camerata, kopti arhailise koori, inglise vanamuusikaansambli «La Serenissima» ja mitmed väljapaistvad solistid, kellega tal on olnud rõõm ja au jagada lava maailma erinevates kontserdisaalides.

Nokia Kontserdimajas toimub õhtul kodumaise muusikatööstuse suurüritus Eesti Muusikaauhinnad 2014. Auhinnad antakse kätte 19 kategoorias, sealhulgas ürituse korraldaja, Eesti Fotogrammitootjate Ühingu poolt valitud «Panus Eesti muusikasse», mis antakse üle Anne Veskile. Auhinnatseremooniast teeb otseülekande TV3. Saalis viibivale publikule ja tuhandetele televaatajatele esinevad Anne Veski, Kerli, Winny Puhh, Birgit Õigemeel, Lenna, Facelift Deer, HU?, Kõrsikud, Vallatud Vestid, Karl-Erik Taukar, Metsakutsu ja Grete Paia.

Neljapäeval avatakse tänavu viiendat sünnipäeva tähistav dokumentaafilmide festival DocPoint, mis toob kolme päeva jooksul Tallinna kinodesse valimiku läinud aasta dokfilmide paremikust. 35 filmi hulgast võib leida mitmeid festivalide suurhitte: Amsterdami festivalil IDFA auhinnatud «Tantsivate hingede mets» ja «Kaksikõed», Veneetsia peapreemia ehk Kuldlõvi laureaat «Sacro GRA» ja paljud teised.

Kell 15.30 tähistatakse Tallinna Ülikooli Teadlaste Foorumis (Astra maja 1. korrus) Hiina uusaasta saabumist. Kavas on Hiina traditsiooniliste muusikariistade (guzheng) etteaste ning võitluskunsti õpilaste lõvi- ja draakonitants. Hiina laule esitavad Gustav Adolfi Gümnaasiumi koor ning Kuressaare, Mustamäe ja Tallinna Kesklinna gümnaasiumide hiina keele õpilased. Toimub söömispulkade võistlus ning pakutakse traditsioonilisi Hiina suupisteid. Sündmust korraldab Tallinna Ülikooli Konfutsiuse Instituut. See on ülemaailmsesse Konfutsiuse Instituutide võrgustikku kuuluv hiina keele ja kultuuri keskus, mille peakorter on Rahvusvaheline Hiina Keele Nõukogu (Hanban). Praegu on maailmas tegutsemas ligi 360 Konfutsiuse Instituuti, mis toimivad koostöös välisülikooli ja Hiina ülikooli vahel.

 Tule ja jää peo raames püstitatakse neljapäeva õhtul Harju tänavale,  jääskulptuur koos soovide karikaga, kell 17  - 21 mängib muusika ja pakutakse ingverijooki.

Eesti Arhitektuurimuuseumis leiab kell 18 koostöös muuseumi ja G.Otsa nim. Tallinna Muusikakooliga aset kontserdisarja «Muuseumimuusika» tasuta kontsert. Kontserdi pikkus on 1 tund, kuulda saab Pärdi, Telemanni jt. loomingut.


 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles