Randjärve juhtum tõi kaasa reeglimuudatused

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu Ülikooli rektoraat ja õppeosakond reageerisid pärast siseauditit otsustavalt ja kehtestasid uue korra, mis kaitseb edaspidi doktorante komisjoni võimaliku meelevaldse hoiaku eest, kui ta on juba kaitsmisele lubatud. Alates selle aasta 1. jaanuarist kehtib uus doktorikraadi väljaandmise kord. Postimees loetleb peamised muudatused.

1. Väitekirja juhendajal ei ole enam õigust osaleda ühegi väitekirjaga seotud küsimuse otsustamisel, st hääletamisel (varem oli keeld ainult kaitsmisel), samuti vastava küsimuse arutamisel koosolekut juhatada.

2. Täpsustatud on nõukogu kaitsmisele lubamisega seonduvate otsuste sisu ja tähendust, lisatud on nõuded otsuse protokollimiseks ning negatiivse otsuse põhjendamiseks. Muudetud on aega, mille jooksul nõukogu peab otsuse tegema – senise ühe kuu asemel kuus nädalat, mille jooksul tehakse nõukogusisene retsenseerimine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles