Suurema jõuga parlament kahandaks Eesti sõnaõigust

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Debatt toimus Postimehe, Eesti Väitlusseltsi ja Euroopa Komisjoni Eesti esinduse koostöös, olles üks seitsmest pikemast euroliidu-teemaliste väitluste sarjast.
Debatt toimus Postimehe, Eesti Väitlusseltsi ja Euroopa Komisjoni Eesti esinduse koostöös, olles üks seitsmest pikemast euroliidu-teemaliste väitluste sarjast. Foto: Repro

Ristküsitluse osas peavad väitlejad vastama kiirelt ja konkreetselt oponendi teravatele küsimustele.

VEEBEL: Kas teie arvates on valijad Euroopa Parlamendi valimiste eel piisavalt teadlikud selle piiratud pädevustest või pigem lähevad valimistele siiras usus, et Euroopa Parlament omab samasuguseid pädevusi kui näiteks riigikogu, ehk algatab ja võtab vastu seadusi, moodustab valitsuse ning teostab aktiivset täitevvõimu järelevalvet?

AAS: Europarlamendil ongi palju sarnaseid pädevusi nagu riigikogul. Aga mõistagi saab inimeste teadlikkus Euroopa Parlamendi rollist alati olla suurem. Möönan, et Euroopa Parlamendi valimised on tihti protestivalimised koduriigi majandusliku olukorra või valitsuse vastu. See ei peaks nii olema. Väga oluline roll Euroopa Parlamendi töö selgitamisel peaks olema europarlamendi saadikutel. Kahjuks pole eelmisel korral supermandaadi saanud Indrek Tarandi tegemistest Euroopas viie aasta jooksul midagi kuulda olnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles