Tallinn võtab esimese lisaeelarve vastu 17. juunil

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna finantsdirektor Katrin Kendra
Tallinna finantsdirektor Katrin Kendra Foto: Toomas Huik

Tallinna finantsdirektor Katrin Kendra kinnitas, et linna selle aasta esimese lisaeelarve peaks linnavolikogu kinnitama oma viimasel istungil enne suvevaheaega ehk 17. juunil.

Kendra ütles, et lisaeelarve ei kujune negatiivseks. Kui palju eelarve plussi jääb, seda ei olnud ta nõus kommenteerima, kuna vastavat arutelu ei ole toimunud veel isegi linnavalitsuse kabinetiistungil.

«Kindlasti tehakse lisaeelarvega ära korrektiivid, nagu meie ametiasutused omatulude osas igal aastal teevad,» ütles Kendra. «Sellest on aga praegu veel vara rääkida.»

Täna kinnitas linnavalitsus linnavolikogu määruse eelnõu, mille järgi laieneb linna tasulise parkimise ala, hõlmates terve Kalamaja. Kendra sõnul võib sellest tõesti lisatulu tekkida, kuid linna kogutulu see tõenäoliselt eriti ei suurenda, sest eraparklaid tekib nagu seeni pärast vihma.

«Linna parkimistulu esialgne prognoos on praegu suhtelises alatäitmises,» ütles Kendra. «Praegu ei oska ma küll öelda, kui palju laienenud parkimisala võiks linna eelarvetulusid suurendada.»

Kendra sõnul on linna transpordiameti eesmärk eelkõige parkimise korrastamine, mitte tulu suurendamine.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles