Noop: alkoholi müügikeeluga laulupeol rikutaks lepingut

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
A. Le Coqi juht Tarmo Noop
A. Le Coqi juht Tarmo Noop Foto: Sille Annuk

A Le Coqil on Laulu- ja Tantsupeo SA-ga lahja alkoholi müümiseks kehtiv leping ja kui sellest tänavusuvisel rahvapeol taganetakse, tuleb karastusjoogitootjal üle vaadata ürituse toetussummad.

«Meil on tegelikult kehtiv leping sihtasutusega ja vastavalt sellele oleme arvestanud ka oma toetussummasid. Loomulikult see muudab meie jaoks asja, kui tingimused kardinaalselt muutuvad,» kommenteeris A Le Coqi juht Tarmo Noop võimalust, et vabakonna palvel keelatakse sellesuvisel rahvapeol lahja alkoholi müük.

«See tähendaks lepingust taganemist ja teistuguseid läbirääkimisi. Ka lepingus on omad sanktsioonid ette nähtud, aga ma loodan, et sanktsioonideni ei soovita seda asja viia.»

Õllemüügi keelamine oleks A Le Coqile oluline tagasilöök, sest kogu laulu- ja tantsupeol müüdavate jookide mahust moodustab õlu umbes poole.

Ka lepingus on omad sanktsioonid ette nähtud, aga ma loodan, et sanktsioonideni ei soovita seda asja viia.

A Le Coq on palju aastaid olnud laulu- ja tantsupeo suurtoetaja, kellele laienevad ka eksklusiivsed õigused väljakutel oma toodangut müüa. Selle võimaluse eest varustab ettevõte pidulisi suure koguse pudeliveega, kuid see pole ainus toetus. «Rahaline pool on kindlasti ka märkimisväärne,» ütles Noop, kuid ei osanud täpseid sponsorsummasid öelda.

Alkomüügi lubamine õpetaks joogikultuuri

Õlletehase juhi sõnul pole tõsiseltvõetav väide, et lahja alkoholi müük muudaks kuidagi laulu- ja tantsupeo olemust või seda, mida sinna tegelikult nautima tullakse.

Noop juhtis tähelepanu, et eelmisel suurepeol ei registreeritud mitte ühtki alkoholiga seotud korrarikkumist. Seetõttu võib lahja alkoholi müümist laulu- ja tantsupeol võtta ka kui inimeste harimist joogikultuuri osas.

«Kui lapsed on vanematega väljas ja vanem võtab pudeli õlut, siis sellega peaks saama näidata ka eeskuju, et tarbime alkoholi, aga ei ole purjus vaid kained,» ütles Noop. Laulupeol müüakse keskmiselt pool liitrit õlut kolme osaleja kohta.

«Oleme teinud laulu- ja tantsupeo sihtasutusele omapoolse ettepaneku, et eraldaksime kontserdiala ja söögi- ja joogiala. Valdav osa lauluväljakust oleks kontserdiala ja seal me müüks ainult vett, karastusjooke ja kalja. Selle kõrval oleks suletud ala, kus me sooviks pakkuda toidu kõrvale ka õlut. See on meie kompromissettepanek,» ütles Noop.

Laulu- ja tantsupeo sihtasutus on teatanud, et kutsub lähiajal kokku ümarlaua, kus peaks selguma, kas eelseisev laulu- ja tantsupidu on paslik koht alkoholipoliitiliste meetmete rakendamiseks.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles