Koerad õpetavad lapsi lugema

Elina Randoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karel Uibo (esiplaanil) oli endast poole suurema Caroliga kohtudes esmalt pisut ehmunud, kuid juba varsti saadi sõpradeks. Kuni Karel harjus, luges Carolile Henri Värton (taga).
Karel Uibo (esiplaanil) oli endast poole suurema Caroliga kohtudes esmalt pisut ehmunud, kuid juba varsti saadi sõpradeks. Kuni Karel harjus, luges Carolile Henri Värton (taga). Foto: Kristjan Teedema

Suur ja marurahulik Carol hakkab järgmisest nädalast tutvuma praeguse aja popima lastekirjandusega. Kuna kuts tähti ei tunne, siis laseb ta lastel endale ette lugeda, raamatuid võivad nood ise valida.

Carol on üks neist, kes saab endale lugemiskoera auväärse tiitli ja kunagi hiljem võib-olla ka vastava kirjaga ametivesti. Töö on iseenesest lihtne: kaks korda kuus tuleb minna linnaraamatukogu lasteosakonda, visata vaiba peale pikali ja kuulata, kuidas mõni põnn oma lemmikraamatut veerib.

Erinevalt paljudest täiskasvanutest läheb Carolile vähe korda, kas laps teeb lugedes vigu või jääb mõnes kohas toppama, tal ei teki kiusatust parandada ega tagant kehutada. Ta isegi ei naera, kui mõni asi päris sassi läheb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles