Filmirežissöör: loodan, et mind ei arreteerita

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

DocPoint 2014 avati Eesti filmitegijate Meelis Muhu ja Kristina Normani linateosega «PMR». Tallinncity küsis režissöörilt vahetult maailmaesilinastuse eel paar küsimust.

PMR ehk Pridnestrovskaja Moldavskaja Respublika on loojate sõnul eesti keeles Dnestri-äärne Moldaavia Vabariik, mis eestlastele on tuttav Transnistriana. «See film ei toeta ametlikku Euroopa Liidu retoorikat ja Moldova ametlikku ajalookäsitlust, » rääkis Meelis Muhu varasemas Postimehele antud intervjuus. «Meie filmi väike mõte on selles ka, et tahame pilti Transnistriast mitmekesistada. Näidata ka teisi perspektiive,» selgitas Kristina Norman.

Maailma esilinastusel astus üles ka Moldova suursaadik Eestis, kes soovis omalt poolt lisada, et tegemist on siiski piirkonnaga, mis on vastupidiselt rahvusvahelistele kokkulepetele Venemaa kontrolli all. «Mulle on see kurb film,» rääkis suursaadik.

«Meid huvitab tavakodaniku perspektiiv. Kui sa lähed kuhugi ja suhtled nende inimestega, kes seal elavad, siis sa kuuled erinevaid tõlgendusi sellest, mis toimub, ja üritad mõista, millised on argumendid,» on öelnud varasemas intervjuus Kristina Norman.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles