Ashton lubas tõstatada laevakaitsjate teema konsultatsioonidel Indiaga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
India politsei toimetamas 18. oktoobril 2013 Seaman Guard Ohio meeskonnaliikmed kohtusse.
India politsei toimetamas 18. oktoobril 2013 Seaman Guard Ohio meeskonnaliikmed kohtusse. Foto: AFP / Scanpix

Euroopa Liidu välisasjade kõrge esindaja Catherine Ashton lubas tõstatada Indias vangistatud laevakaitsjate küsimuse EL-i ja India välispoliitika konsultatsioonidel.

Vastates kuue Euroopa Parlamendi Eesti saadiku pöördumisele teatas Ashton, et jagab saadikute muret. Ashton märkis, et Eesti välisminister tõstatas teema välisasjade nõukogul 20. jaanuaril. Ashton lubas kirjas antud küsimuse tõstatada EL-India välispoliitika konsultatsioonidel ning palus EL-India delegatsioonil jälgida arenguid ning informeerida sellest Euroopa Liidu välisteenistust.

Ashtoni kiri on allkirjastatud 23. jaanuaril. Euroopa Liidu ja India välispoliitika konsultatsioonid leidsid aset 24. jaanuaril.

Euroopa Parlamendi Eesti saadikud saatsid 15. jaanuaril pöördumise Euroopa Liidu (EL) välisasjade kõrgele esindajale seoses Indias vangistatud Eesti laevakaitsjatega.

Avalduses juhtisid saadikud tähelepanu tõsiasjale, et laevameeskonda, kellest 20 on Euroopa Liidu kodanikud, nende hulgas 14 Eestist ja kuus Suurbritanniast, hoitakse vangistuses ebainimlikes tingimustes. Ühtlasi rõhutavad Eesti saadikud vajadust tagada vangidele kiire ja õiglane kohtupidamine.

Pöördumisele kirjutasid alla Siiri Oviir, Ivari Padar, Indrek Tarand, Tunne Kelam, Kristiina Ojuland ja Vilja Savisaar-Toomast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles