Ansip kärbetest: ettepanek ei sisalda midagi uut

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Peaminister Andrus Ansip ütles täna riigiasutuste eelseisvatest eelarvekärbetest rääkides, et summad pole kuigi suured ning tegelikult on kulutusi kriitilise pilguga üle vaadatud igal aastal.

Ansip ütles Vikerraadio saates «Stuudios on peaminister», et raha tuleb väga hoolikalt lugeda ning seda on nii masu eel kui järel alati ka tehtud. Järgmisel aastal kärbitav summa on suurusjärgus 50 miljonit eurot, mis pole tema sõnul kaheksa miljardi euro suuruse eelarvemahu juures märkimisväärne. Siiski kinnitas ta, et iga euro on oluline ja kulutuste ülevaatamine vajalik.

Küll avaldas Ansip kahtlust, kas on kõige õigem jagada kokkuhoiu saavutamiseks ministeeriumidele ja teistele asutustele välja kindlad kärpesummad. «Võib-olla oleks mõistlikum otsida ühiseid lahendusi, mis võimaldavad taolist kokkuhoidu tulevikus,» ütles ta Vikerraadio otsesaates.

Ansip märkis ka, et eelarvestrateegia kohaselt on järgmise aasta riigieelarve maht tänavusest suurem ning valitsus soovib eelarve koostamisega tänavu ka varem algust teha, et mitte seista aasta lõpus enam silmitsi vajadusega teha kiireid muudatusi.

Postimees kirjutas täna, et äsja on riigiasutuste, ministrite ja kantsleriteni jõudnud rahandusministri memo, mille kohaselt on eeskujulikust eelarvest tuleval aastal puudu 55,8 miljonit ja 2016. aastal 59,7 miljonit eurot. Välja jagatud kärpeülesannete kohaselt peab haridus- ja teadusministeerium tuleval aastal oma kulust maha arvama 14 miljonit, siseministeerium ligi kümme miljonit, sotsiaalministeerium kuus miljonit ning nii kultuuri- kui majandus- ja kommunikatsiooniministeerium viis miljonit eurot.

Samas suurusjärgus või veelgi valusam kärpeülesanne on kehtestatud 2016. aastaks, ainsana on kärpesumma veidi väiksem riigikogul ja majandusministeeriumi valitsemisalas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles