Ministeerium soovib selgust Tallinna Vene Lütseumi tegevuses

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haridusministeerium
Haridusministeerium Foto: Lauri Kulpsoo

Haridus- ja teadusministeerium ei saanud tänaseks Tallinna Vene Lütseumilt infot nende tegevuse kohta ning saadab selle väljaselgitamiseks järgmisel nädalal kooli eksperdid.

«Eelmisel nädalal ilmnes, et Tallinn on toetanud Tallinna Vene Lütseumi enam kui 100 tuhande euroga. Sellenimelist õppeasutust ei ole Eesti Hariduse Infosüsteemi kantud. Tallinna abilinnapea Mihhail Kõlvarti avalikest kommentaaridest ilmneb, et kooli tegevus ei pruugi vastata põhikirjale ja avalikele eesmärkidele,» teatas ministeerium.

Nimelt on Tallinna linnavalitsus asutanud sihtasutuse Tallinna Vene Lütseum, mille põhikirjaline eesmärk on «põhi- ja üldkeskhariduse» andmine ja ehkki lütseum taotles 2012. aastal koolitusluba, seda taotlust ei rahuldatud.

Selleks, et selgitada välja, millega kool täpselt tegeleb, pöördusid haridusministeeriumi ametnikud Tallinna linnavalitsuse poole sooviga saada tänaseks infot Tallinna Vene Lütseumi tegevuse kohta, kuid pöördumisele ei vastatud. Ministeeriumi teatel külastavad järgmisel nädalal kooli eksperdid, et uurida seal toimuvat õppetööd ning selle õiguspärasust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles