42 miljonit kehamüüjat

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Seksuaalse inimkaubitsemise vastu võitlev Scelles Foundation avaldas möödunud kuul raporti, kus selgub, et tänapäeval müüb oma keha 42 miljonit inimest maailmas. Kolmveerand neist on 13 ja 25 eluaasta vahele jäävad naisterahvad.

Uuringust selgus, et prostitutsioonile aitavad kaasa ka spordimaailma suursündmused nagu olümpiamängud ja jalgpalli maailmameistrivõistlused. «Jalgpall ja olümpia on tuvastatud kõige tõenäolisemate paikadena seksuaalse ekspluateerimise toimumiseks,» seisab raportis. Rahvusvahelised võistlused annavad kriminaalsetele võrgustikele võimaluse suurendada oma varustatust prostituutidega.

Näiteks Lõuna-Aafrika Vabariigis tellisid võimud 2010. aastal toimunud jalgpalli maailmameistrivõistluste eel miljard kondoomi, et võimalike terviseriskidega rinda pista. Kui muidu arvatakse seal olevat 100 000 prostituuti, siis maailmameistrivõistluste ajal kerkis nende arv 40 000 võrra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles