Dopinguloo taasavamine võib võtta Veerpalult ja Alaverilt praeguse töö

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Rahvusvahelise Antidopinguagentuuri (WADA) otsus kehtestada kasvuhormooni testile uued piirnormid võib tähendada Andrus Veerpalu ja Mati Alaveri jaoks praeguse töö kaotust. Seda juhul, kui Rahvusvaheline Suusaliit (FIS) otsustab, et uute piirnormide kehtestamine tõestab Veerpalu dopingutarvitamist ning leiab võimaluse teda uuesti karistada. 

Asjade selline käik tähendab aga seda, et praegu Kasahstani suusamehe Aleksei Poltoranini abilisena tegutseval kahekordsel olümpiavõitjal poleks teatud aeg suusavõistlustele asja. Kindlam on aga see, et vaatluse alla satub Veerpalu treenerina tegutsenud Alaver. Rahvusvahelised dopingureeglid nõuavad patustanud sportlast abistanud inimeste karmi karistamist.

Kui Alaveri seotus sportlase dopingutarvitamisega leiab kinnitust, määratakse talle teatud perioodiks treenerina töötamise keeld. Alaver juhendab siiani mitmeid Eesti suusatippe ja on alaliidu üks võimsaima sõnajõuga mees. Samas pole kindel, et uurimine jõuab tulemuseni juba enne tuleval nädalal algavat Sotši olümpiat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles