Ettevalmistamata kuldmedal

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuuli Tomingas.
Tuuli Tomingas. Foto: Mihkel Maripuu

19-aastane Tuuli Tomingas tegi eile Nove Mestos laskesuusatamise EMil oma senise karjääri parima tulemuse – 7,5 km juunioride sprindis pälvis eestlanna esikoha ja kuldmedali. Tagasihoidlik Tomingas tunnistas, et võit tuli tänu õnnele ja ootamatuse faktorile.

Tuulistes tingimustes kulgenud sprindisõidus tegi Tomingas hea laskeseeria, kui eksis vaid ühe korra ning sedagi püstitiirus viimasel hetkel. «Laskmisega olen väga rahul, sest lasketiirus oli tuul päris tugev,» tunnistas Tomingas. «Eks mul oli natuke õnne ka, sest kui mina tiirus olin, siis oli veidike vaiksem. Kuna olin enne nii hästi lasknud, olin viimase lasu ajal juba nii õnnelik, et see vajus lihtsalt kuidagi ära,» muljetas värske Euroopa meister.

Kui laskmisega jäi Tomingas igati rahule, siis sõit läks noorel eestlannal märksa keerulisemalt. «Sõit oli suhteliselt raske. Kui olin viimasel lasul eksinud, siis arvasin, et sõidan esikümnesse. Kui mulle öeldi, et olen esikohal ja juhin 26 sekundiga, siis mõtlesin küll, et ma ei jõua, ei jaksa, ei taha pingutada. Aga tuli ennast siiski kokku võtta,» rääkis Tomingas, kes finišis edestas teise koha saanud venelannat Svetlana Mironovat 16,2 sekundiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles