Tarmo Sild ei saa tulevikus töötada advokaadina

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarmo Sild koos Villu Reiljaniga kohtusaalis.
Tarmo Sild koos Villu Reiljaniga kohtusaalis. Foto: Peeter Langovits

Riigikohtu kolmapäevase otsusega koos eksminister Villu Reiljani ja ärimees Aivo Pärnaga Rävala kinnistu süüasjas süüdi jäänud endine vandeadvokaat Tarmo Sild ei saa tulevikus advokaadina töötada.

Vastavalt advokatuuriseadusele ei võeta advokatuuri liikmeks isikut, kes on kriminaalkorras karistatud.

Advokaadibüroo Lextal tegevjuht Tarmo Sild esitas advokatuurist lahkumise palve juba tänavu jaanuari alguses ning advokatuur rahuldas selle.

1999. aasta suvel advokatuuri astunud Sild ütles jaanuaris, et pärast kümmet aastat töötamist advokaadina on ta keskendunud järjest enam äritegevusele tema osalusega ettevõtetes, millest mõned tegutsevad väljaspool Eestit.

Silla süüdimõistmine jõustus, kui riigikohus ei rahuldanud tema ning temaga koos Rävala kinnistu süüasjas kohtu all olnud Reiljani ja Pärna kaitsjate kassatsioonkaebuseid.

Riigikohtu kriminaalkolleegium nõustus maa- ja ringkonnakohtuga, et Villu Reiljani, Tarmo Silla ja Aivo Pärna tegudes on tuvastatud vastavalt pistise nõudmise, vahendamise ja lubamise süüteokoosseis.

Harju maakohtu kohtunik Märt Toming mõistis mullu 19. mail Reiljani süüdi suures ulatuses pistise nõudmises ning karistas teda tingimisi kahe aasta ja kolme kuu pikkuse vangistusega kolmeaastase katseajaga.

Kohus mõistis praeguseks advokatuurist lahkunud Silla süüdi pistise vahendamises ning määras talle rahalise karistuse 102 870 krooni ning Pärnale pistise andmise eest rahalise karistuse 143 440 krooni. Kohtu motiveeritud otsus oli kokku 266 leheküljel.

Kohtualuste kaitsjad Aivar Pilv, Üllar Talviste ja Maria Mägi märkisid, et süüdistus oli paljasõnaline ega toonud välja ühtki tõendit süüdistatavate kahjuks.

Tallinna ringkonnakohus jättis novembris maakohtu otsuse jõusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles