Bussifirmad ähvardavad hakata Kohtla-Järvest mööda sõitma

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohtla-Järve bussijaam.
Kohtla-Järve bussijaam. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Eesti vedajate liit pöördus Kohtla-Järve linnavalitsusse palvega lubada sõitjaid peale võtta ja maha panna Järveküla teel Koidula peatuses, vastasel korral kavatsevad kaugliinibussid Kohtla-Järvest peatumata mööda sõita.

Kaugliinide bussifirmad tahavad Eesti vedajate liidu kaudu saada luba mitte kasutada Kohtla-Järve bussijaama. Katse 3 asuvale platvormile ei taheta sõita seetõttu, et bussijaam paikneb ebamugavas kohas ega täida oma ülesannet, kirjutab Põhjarannik.

Vedajad on juba mitu aastat pahased, et bussijaamas ei müüda pileteid, siin pole infot ega muid mugavusi, muu hulgas kinnist bussiplatvormi ega normaalset kütet ooteruumis. Seal ei alga ega lõpe ükski linnaliin ning inimesed peavad linnabussile pääsemiseks minema Koidula peatusse.

Veelgi enam, nagu nüüd selgub, ei ole vedajad rahul ka uue bussijaamaga, mis on kavas ehitada Vironia kaubanduskeskuse kõrvale.

Kohtla-Järve abilinnapea Deniss Veršinini sõnul ei kavatse linn lubada kaugliinibussidel peatuda Koidula tänava peatuses. «See on absurd – lubada kaugliinibussidel peatuda Koidula peatuses, kus nad hakkavad segama linnaliinibusside ja jalakäijate liiklemist. Selleks on bussijaam,» ütles ta.

Absurdseks peab Deniss Veršinin sedagi, et vedajatele ei meeldi bussijaam, mis ei ole veel valminud ning kuhu kuuldavasti tulevad kõik sõitjatele vajalikud teenused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles