Pakendikogumiskohti tuleb juurde

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Taaskasutusorganisatsioon paigaldas tünjad avalikud segapakendi-, klaasi- ja paberpakendikonteinerid esimesena Tallinna ja pealinlased neisse olmeprügi ei tassi.
Eesti Taaskasutusorganisatsioon paigaldas tünjad avalikud segapakendi-, klaasi- ja paberpakendikonteinerid esimesena Tallinna ja pealinlased neisse olmeprügi ei tassi. Foto: Eesti Taaskasutusorganisatsioon

Korralikult prügi sortivad tartlased saavad taaskasutuseks sobivast kraamist vabaneda 78 kohas, kus on avalikud pakendi- ja klaasikonteinerid. Seadusemuudatus toob konteinereid ja kogumiskohti tublisti juurde.

Riigikogus on arutlusel pakendiseaduse muudatus, muu hulgas tuleb edaspidi paigaldada ka rohkem avalikke pakendi- ja klaasikonteinereid.

Esimesena on Eesti kolmest taaskasutusorganisatsioonist Tartu linnavalitsuse keskkonnateenistusse pöördunud MTÜ Eesti Taaskasutusorganisatsioon (ETO), millel on ülikoolilinnas praegu taaskasutuseks passivate pakendite ja klaasi avalikud konteinerid 38 kogumiskohas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles