Nissan Leaf pereautona

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Nissan Leafi omanik, Eesti Liikluskindlustuse Fondi juhatuse esimees Mart Jesse on elektriautoga teinud oma argisõite alates 2012. aasta septembrist. Selle ajaga on ta läbinud umbes 15 000 kilomeetrit.

Kui läbisõit jääb päevas alla saja kilomeetri, on elektriauto Jesse kinnitusel täiesti otstarbekas valik. «Mina ei ole sellega kordagi tee peale jäänud ja talvel julgeb ka kõige käredama pakasega 60–70 kilomeetrit kindlasti ära sõita,» räägib ta.

Tallinna äärelinnas elava Jesse kolmelapselise perekonna jaoks on Nissan Leaf maasturi kõrval teine auto, mis on mõeldud pigem linnasõitudeks. «Eks külm kindlasti võtab märkimisväärse osa võimalikust läbitavusest ära, sest soojendusele kulub väga palju energiat, aga kindlasti ei ole tegemist autoga, mida osta emotsiooniostuna. Meie kaalusime perega väga kõvasti, kui seda ostsime,» arutleb Jesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles