Virtuoossus ja itk

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Mustonen dirigeeris mullu oma 60. sünnipäeva paiku Venemaa riiklikku sümfooniaorkestrit Novaja Rossija.
Andres Mustonen dirigeeris mullu oma 60. sünnipäeva paiku Venemaa riiklikku sümfooniaorkestrit Novaja Rossija. Foto: Peeter Langovits

MustonenFesti avaõhtu tõi Estonia kontserdisaali rahvast pilgeni täis. Kunagise Tallinna barokkmuusikafestivali mantlipärijana defineerib nüüdne MustonenFest end kui stiili- ja riigipiirideta üritust, pakkudes kuulajale muusikat alates koptide kirikulaulust kuni nüüdismuusika ja džässini, rääkimata asjaolust, et MustonenFest toimub veebruari lõpul ka Tel Avivis.


Ilmselt polnud juhuslik, et avakontserdi esimeses pooles kõlas just romantiline muusika, sest 31. jaanuar oli ühtlasi Franz Schuberti sünniaastapäev. Just selle Austria helilooja paljumängitud 8. sümfooniaga h-moll, mida kolmanda osa puudumise pärast tuntakse kui lõpetamata sümfooniat, alustas Eesti Riiklik Sümfooniaorkester (ERSO) Andres Mustoneni juhatusel pikka kontserdiõhtut.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles