Tükeldatud kunstiteos sõitis hoiule

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elmar Kitse pannoo sõitis üheksa pakitud tükina oma senisest asukohast Eesti Rahva Muuseumisse Raadile.
Elmar Kitse pannoo sõitis üheksa pakitud tükina oma senisest asukohast Eesti Rahva Muuseumisse Raadile. Foto: Margus Ansu

Elmar Kitse pannoo, mis kaunistas restorani Tarvas siseseina 1965. aastast saadik, sõitis AS Haspo autoga ja sama firma töömeeste abil (pildil) üheksa pakitud tükina oma senisest asukohast Eesti Rahva Muuseumisse Raadile. Tartu tarbijate kooperatiiv otsustas kunstiteose annetada ERMile, sest see muuseum pakub väga häid hoiutingimusi.

Kassettidena pakitud pannoo transportimist jälginud tarbijate kooperatiivi haldusdirektor Tõnu Sooaru on näinud ka seda, kuidas teos valmis. Ta tuli sellesse asutusse tööle 1. aprillil 1965, restoran sai valmis sama aasta 30. detsembril.

«Kits laskis juulis-augustis ehitajatel seina peale mitu eri värvi krohvikihti panna,» meenutas Sooaru. «Ta tegi postide peale elusuuruses visandi, vaatas seda ja kandis seina peale. Kokku kestis see kaks ja pool kuud.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles