Kool jättis dokumendid vedelema

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lasteaed avastas Eesti-Ameerika Äriakadeemia kunagiselt üüripinnalt hüljatud arhiivi tudengite dokumentidega, millest võib nende jaoks sõltuda hävinud lõpudiplomi taastamine.
Lasteaed avastas Eesti-Ameerika Äriakadeemia kunagiselt üüripinnalt hüljatud arhiivi tudengite dokumentidega, millest võib nende jaoks sõltuda hävinud lõpudiplomi taastamine. Foto: Toomas Huik

Eesti-Ameerika Äriakadeemia omanik viis kooli sulgemise järel ruumidest minema kooli vara, kuid jättis kaks toatäit dokumente saatuse hoolde.

Eesti ühe vanima erakõrgkooli laokile jäetud arhiiv tuli päevavalgele nädala eest. Tallinna Suur-Pae lasteaia juhtkond kaebas linnavalitsusele, et ühes majatiivas pool aastat tagasi pinda üürinud erakooli dokumendikuhilad ähvardavad planeeritavale remondile jalgu jääda.

Ruumidest on avastatud maast laeni kaustu täis tuba, mis sisaldab umbes tuhatkond säilitamiskohustusega diplomitööd ja 60 kasti dokumente viimasest kaheksast aastast. Kastides on muu hulgas tudengite sisseastumispaberid koos passikoopiate, kontaktandmete ja isikukoodidega. Valdavalt on tegu vene või eesti noortega, kuid suur hulk õppureid on pärit hoopis Hiinast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles