Tiido: EL eeldas, et on automaatselt kõigile kütkestav

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harri Tiido.
Harri Tiido. Foto: Peeter Langovits

Eesti esindaja Euroopa Liidus Harri Tiido sõnul arvas liit, et on Ukrainale automaatselt väga kütkestav, kuid tegelikult peaks liit pakkuma riikidele liikmelisuseks perspektiivi.

Euroopa Liitu on kogu Ukraina kriisi vältel süüdistatud osavõtmatuses ja ühtse poliitika puudumises pärast seda, kui Ukraina assotsiatsioonilepingut ei allkirjastanud, vahendas ERR Uudised «Välisilma».

Eesti esindaja Euroopa Liidu poliitika- ja julgeolekukomitees Harri Tiido ütles, et sanktsioone Ukraina valitsusele praegu ei arutata, samas ei saa välistada, et see kunagi lauale tuleb.

«Meil ei ole ka mingit soovi saada veel ühte Valgevenet, kui me praegu lajatame sanktsioonidega, võib tulemuseks olla see, et Janukovõtš ja tema meeskond tõmub karpi, pöörab täielikult Moskva poole, eemaldub Euroopast, öeldes, et trumm on läinud, mingu ka pulgad, see oleks liigne kiirustamine, aga mingil hetkel võime selleni jõuda,» selgitas Tiido.

«Euroopa Liit on enda arvates selline pruut, keda igaüks tahab, ükskõik, kuidas ta välja näeb ja käitubm, võib-olla ühe tõe ütles välja laienemisvolinik Stefan Fühle - vaja on Euroopa Liidu liikmelisuse perspektiivi, kui perspektiivi ei ole ja tullakse välja nõudega muuta sadu seadusi ja regulatsioone, midagi vastu pakkumata, siis sellisel juhul see lihtsalt ei toimi,» selgitas Tiido.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles