Vene sõjalaevad peavad Krimmi naasmiseks luba küsima

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene sõjalaevastiku paraad Sevastoopolis.
Vene sõjalaevastiku paraad Sevastoopolis. Foto: ITAR-TASS / Scanpix

Gruusia rannikule saadetud Vene sõjalaevad peavad enne Sevastoopoli baasi naasmist selleks kõrge ametniku kinnitusel saama loa Ukrainalt.

 

Vene Musta mere laevastikuga suhtlemise eest vastutav Viktor Semjonov põhjendas sellist vajadust Interfaxile asjaoluga, et riigis baseeruvate sõjalaevade kasutamine «kolmandate riikide» vastu võib kaasa tuua rünnakud ka Ukraina enda territooriumile, vahendas AFP.

Ukraina president kinnitas alles eile ka määruse, millega kehtestatakse kahe riigi vahel sõlmitud leppele toetudes Vene laevastikule Krimmis uued karmimad piirangud. Moskva mõistis selle sammu kiiresti hukka kui «venevastase».

Vene relvajõudude peastaabi ülema abi Anatoli Nogovitsõn teatas täna pressikonverentsil, et Musta mere laevastik allub Vene relvajõudude ülemjuhatajale, kelleks on föderatsiooni president, ning seega olevat Ukraina nõudmised «mittelegitiimsed».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles