Klandorfi hinnangul ei peaks aukohus Sõtniku ja Võsa konflikti sekkuma

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalle Klandorf
Kalle Klandorf Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Kuigi Keskerakonna aukohus ei ole otsustanud, kas hakata arutama riigikogu liikme Olga Sõtniku kaebust Peeter Võsa vastu, on Tallinna abilinnapea ja aukohtu esimees Kalle Klandorf isiklikult seisukohal, et aukohus kahe inimese konflikti sekkuma ei peaks.

Klandorf ütles Postimehele, et aukohus on Sõtniku avalduse praegu vaid registreerinud ega ole otsustanud, kas seda hakatakse arutama. Tema sõnul otsustab aukohus avalduse menetlusse võtmise oma järgmisel kogunemisel, millal see aga toimub, ei osanud ta praegu veel öelda.

Klandorfi isiklikul hinnangul ei peaks aukohus kahe inimese konflikti siiski sekkuma. Ta märkis, et kui Sõtnik läheb Võsaga konflikti ja arvab, et neegri kohta ei tohi neeger öelda, siis see on tema arvamus. «Peeter Võsa arvab, et neegri kohta näiteks võib neeger öelda, see on Peeter Võsa arvamus. Ma ei arva, et aukohus üldse peaks sekkuma kahe inimese vahele, kellest üks arvab, et neeger on neeger, ja teine arvab, et neeger ei ole neeger, et neeger on tegelikult hoopis näiteks brikett,» lausus ta.

Klandorf on Sõtniku tegevust kritiseerinud ka suhtlusvõrgustikus Facebook ning avaldanud seal arvamust, et Sõtnik võib valmistada ette pinnast Keskerakonnast lahkumiseks. Postimehele ütles ta, et tegemist on tema isikliku arvamusega, mis on kujunenud mitte viimaste päevade, vaid viimaste aastate praktika põhjal. «Võin julgelt öelda seda, et igal asjal on algus ja igal asjal on lõpp,» märkis ta.

Klandorf kordas ka seisukohta, et kui inimesele ei meeldi, võiks ta erakonnast lahkuda, mitte hakata kaebama ühe või teise peale. Siiski nentis ta, et otsus on Sõtniku enda teha ja keegi talle midagi soovitada ei saa.

Sõtnik ise ütles eile Postimehele, et tal pole mingit kavatsust erakonnast välja astuda. «Mul võib olla erimeelsusi mõne Keskerakonna liikmega, kuid erakonnas kavatsen ma edasi olla,» kinnitas Sõtnik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles