Politsei ootab teateid kahtlasest tegevusest raudteel

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Politsei palub inimeste abi raudteelt metalli varastavate kurjategijate tabamisel.


Kaks vargustes kahtlustatavat on politsei poolt kinni peetud. Viimastel nädalatel on Harjumaal erinevates kohtades toime pandud vargusi, kus liiprite küljest on lahti kangutatud rööbast liiprile fikseerivaid aluslappe ja liiprinaelu. Sellised vargused on suureks ohuks raudteel liikuvatele rongidele ning võivad lõppeda rongi rööbastelt maha sõiduga.

Põhja prefektuuri varavastaste kuritegude talituse juht Toomas Jervson kinnitas, et sellised vargused karistuseta ei jää. «Valdav osa politseis registreeritud raudteevarguse juhtumeist on tänaseks päevaks leidnud oma lahenduse - süüdlased on välja selgitatud ning koostöös prokuratuuriga kohtu alla antud. Vargustega seotud inimeste ring on üsna väike, nagu ka nende teenitav kasu, kuid raudteele tähendavad sellised vargused suurt varalist kahju, rääkimata otsesest ohust inimeludele,» lausus Jervson.

Käesoleval aastal on politsei alustanud kriminaalmenetlust 13 juhtumi osas, kus raudteelt on varastatud trafosid, mähiseid, liiprite metallist vahelappe ja muid metallist esemeid. Vargustega seoses on politseil teada neli kahtlustatavat, kellest kaks viibivad vahi all. Samuti on politsei alustanud väärteomenetluse ühe metallikokkuostupunkti suhtes, kus on varastatud metalli vastu võetud.

Politsei palub inimestel, kes märkavad raudteel kahtlast tegevust, sellest kindlasti teada anda. «Kindlasti ei maksa karta seda, et äkki pole helistaja antavast infost midagi kasu või ega ma politseile oma alusetu kahtlusega tööd juurde ei tee. Meil on lihtsam saata patrull kohapeale toimuvat kontrollima, kui hiljem tagajärgedega tegeleda,» sõnas Toomas Jervson.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles