Öölaulupidu Gruusia peoks ei muudeta

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Blogi lehekülg, kus kutsutakse inimesi «Märka Georgia» üritusele.
Blogi lehekülg, kus kutsutakse inimesi «Märka Georgia» üritusele. Foto: http://georgialaul.blogspot.com/

Hoolimata anonüümse korraldaja tegevusest ei kavatse öölaulupeo «Märkamisaeg» korraldajad seda ümber nimetada «Märka Georgiaks» ning ürituse kava muutma ei hakata.

Esmaspäeval tegi keegi internetis ettepaneku korraldada järgmisel nädalal Tallinna lauluväljakul toimuv öölaulupidu «Märkamiseaeg» hoopis ürituseks «Märka Georgiat».

«See ettepanek leidis internetifoorumites, aga ka öölaulupeo enda koduleheküljel suurt vastukaja,» ütles öölaulupeo pressiesindaja Ülle Jantson Postimees.ee'le.

Tema sõnul pole ametliku ühislaulmise korraldajatel siiani õnnestunud anonüümset korraldajat kindlaks teha. Pressiesindaja kinnitas, et järgmisel teisipäeval toimuvat üritust kindlasti ümber ei nimetata.

«Korraldajaid puudutab Gruusias toimuv väga, kuid siduvad ettevõtmised tulnuks eelnevalt läbi rääkida ja kokku leppida, mida «Märka Georgiat» tegijad pole teinud,» teatas pressiesindaja vahendusel öölaulupeo pealavastaja Margus Katerpalu.


Tema sõnul kajastub hetke valusaim teema sel õhtul lauluväljakul ning tõenäoliselt puudutab Gruusias toimuvat oma tervituskõnes president Toomas Hendrik Ilves.

«Presidendi kõnele järgnev ühislaul «Ei ole üksi ükski maa» annab kogu öölaulupeole laiema ja erilisema tähenduse kui varem,» lisas lavastaja.

«Sel aastal möödub 20 aastat öölaulupidudest. Neist, millel oli suur roll Eesti vabaks saamisel. Nüüd on igal eestlasel aga hea võimalus näidata, et hoolime ka teistest. Neist, kelle püüd vabadusele pole olnud nii valutu ja veretu kui meil,» kirjutas esmaspäeval tehtud sissekandes anonüümne «Märka Georgia» korraldaja.


Selle sissekande kinnitusel leiab 19. augustil Tallinna Lauluväljakul 21.00-3.00 aset suur öölaulupidu «Märka Georgiat», millele eelneb rongkäik Raekoja platsilt Lauluväljakule. «Tule ja näita, et Eesti on tema püüdlustes koos Georgiaga.

Ürituse üheks suuremaks eesmärgiks on kogu maailma meediale näidata, kuidas kümned või sajad tuhanded inimesed laulavad Georgia toetuseks, nagu see eestlasele kombeks on,» paneb korraldaja inimestele südamele.


Tulijatel palutakse kaasa võtta Gruusiat toetavaid plakateid, sõtta sattunud mägise riigi lippe.


Nii pealtvaatajad kui ka ühendkoorid peaksid esitama mõned Gruusia laulud.
Ühe ühislauluna pakutakse välja «Sulikod», mille sõnad loodetakse saada nii suurele ekraanile kui paljundatud laululehtedele. «Tore oleks, kui ühislaulu esitamise võtaks enda peale mõni tuntud Eesti bändidest või artistidest,» kirjutas organiseerija.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles