Eesti dopinguküttide kaks tõde

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Port (vasakul) ja EOK president Neinar Seli.
Kristjan Port (vasakul) ja EOK president Neinar Seli. Foto: Priit Simson / Peeter Langovits

Suur küsimus: kas Eesti Antidoping peaks üritama Andrus Veerpalu dopingulugu taasavada?

Pärast seda, kui Rahvusvaheline Antidopinguagentuur WADA avalikustas oma kodulehel kasvuhormooni testi uued piirmäärad, mille järgi oli Andrus Veerpalu 2011. aasta jaanuaris antud dopinguproov positiivne, on sihtasutuse Eesti Antidoping poolt tulnud vastuolulisi teateid. Ilmselgelt pole selle organisatsiooni juhtide hulgas ühtset nägemust, kuidas kahekordse olümpiavõitja Veerpalu juhtumit edasi käsitleda.

Nõukogu ühe liikme, dopinguvastase võitluse võrdkujuks saanud Kristjan Porti hinnang oli selge juba möödunud neljapäeval: kuigi Veerpalu mõisteti spordiarbitraaži kohtus õigeks, on uute piirmäärade kehtestamise järel selge, et tegemist on dopingulooga, ning Eesti Antidopingu ülesanne on juhtum uuesti üles võtta. Seejuures pidas ta kõige olulisemaks Veerpalu taustajõudude – treener Mati Alaveri ja arst Tarvo Kiudma – tegevuse uurimist ja võimalikku karistamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles