Punkar Villu Tamme saab presidendilt Valgetähe

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Villu Tamme
Villu Tamme Foto: Viktor Burkivski

Tänavu saavad teiste kultuuritegelaste seas presidendilt Valgetähe teenetemärgi punkar Villu Tamme, palju tähelepanu pälvinud filmi «Mandariinid» operaator Rein Kotov, tuntud folklorist ja Viljandi kultuuriakadeemia juht Anzori Barkalaja, rahvusooper Estonia pikaaegne lavastaja Neeme Kuningas ja Draamateatri näitleja Jaan Rekkor.

Valgetähe teenetemärgi annab president Toomas Hendrik Ilves Eesti sisearhitektuuri ja tootedisaini elavale klassikule, kunstiakadeemia emeriitprofessorile Mait Summatavet. Samuti saab Valgetähe isikupärase käekirjaga filmioperaator Rein Kotov, kes viimati filmis «Mandariinid», teatas presidendi kantselei.

Teenetemärgi saavad a kaasaja üks huvitavamaid Eesti heliloojaid Galina Grigorjeva; meie trompetikoolkonna eestvedajaid, muusika- ja teatriakadeemia õppejõud Aavo Ots, kes on juhatanud puhkpilliorkestreid nii Eesti laulupidudel kui ka Balti üliõpilaslaulupidudel Gaudeamus ning koorijuht ja pedagoog, Raadio Laste Laulustuudio ja Püha Miikaeli Poistekoori juhendaja Kadri Hunt.

Tartu Ülikooli Viljandi Kultuuriakadeemia direktor, folklorist Anzori Barkalaja; tuntud ooperi-, opereti-, muusikali- ja tantsulavastuste looja Neeme Kuningas; Pärnu teatri Endla ja Eesti Draamateatri näitleja Jaan Rekkor; teatri- ja filminäitleja, stepptantsija ja koreograaf Aleksandr Ivaškevitš Vene Teatrist;

Ordeni saava ka maalikunstnik Kaido Ole; helilooja ja koorijuht, muusika- ja teatriakadeemia õppejõud Margo Kõlar; dirigent ja trompetimängija, 40 aastat puhkpilliorkestrit «Popsid» vedanud Enno Tubli; maalikunstnik Kristiina Kaasik; muusikakultuuri edendaja, raadiosaate «Vibratsioon» kauaaegne juht  Raul Saaremets ning ansambli J.M.K.E. solist ja kitarrist, iseseisvuse taastamise eelse Eesti protestimuusik Villu Tamme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles