Reformierakonnast välja astunud nõuavad Ansipilt avalikku vabandust

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Ansip
Andrus Ansip Foto: Toomas Huik / Postimees

Üheksa endist reformierakondlast ja praegust Ojulandi partei algatusrühma liiget saatsid peaminister Andrus Ansipile avaliku pöördumise, milles nõuavad temalt avalikku vabandust selle eest, et ta nimetas neid uudistesaates Reformierakonna häälteskandaali osalisteks.

«Oma sõnavõtus nimetate kolme jaanuaris Reformierakonnast väljaastunud liiget häälteskandaalis osalenuteks. Selgusetuks jäid isikud, keda te oma süüdistusega silmas pidasite. Kuna süüdistus oli üldine, siis tunnevad ennast puudutatuna kõik Reformierakonnast lahkujad,» on kirjas pöördumises.

Ansipi sõnavõtt oli eetris TV3 «Seitsmestes uudistes» 30. jaanuaril.

Pöördumise koostajad heidavad Ansipile ette, et kuigi häälteskandaal toimus rohkem kui pool aastat tagasi, pole erakond inimeste häältepettuse sisust ja süüdlastest siiamaani avalikult rääkinud.

«Näib, et nn häälteskandaal on Reformierakonna poolt välja töötatud häbimärk, mida kleebitakse valimatult kõigile, kui nad ei allu enam erakonna juhtide dikteeritud käitumismallidele,» leiavad allakirjutanud.

«Väita, et erakonnast lahkujad on seotud häälteskandaaliga, on ilmselgelt vale, solvab ja toob kaasa meie õiguste ränga riive. Eeltoodust lähtuvalt nõuame teilt avalikku vabandust alusetu süüdistamise eest ning vale ja laimu edastamise tunnistamist.»

Pöördumisele on alla kirjutanud Evelyn Danilov, Piret Haljend, Anita Keivabu, Maarika Paulman, Peeter Reemann, Jane Snaith, Andrus Soopalu, Imre Termonen ja Frank Zukker.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles