Kairit Henno: üksikvanem ei ole Eesti üle uhke

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kairit Henno
Kairit Henno Foto: Erakogu

Euroopa Parlament on vaaginud üksikvanemate olukorda ning osutab oma raportis paljudele võimalikele leevendus­meetmetele, kirjutab üksikema Kairit Henno. Enamikku neist ei ole aga Eestis rakendatud.

Statistika järgi moodustavad üksikvanemaga leibkonnad kõigist Eesti lastega leibkondadest viiendiku. Eesti 236 300 lapsest kasvab üksikvanemaga peredes 49 700, neist 21 600 on üksikvanema (93 protsendil juhtudest ema) ainsad lapsed. Samas suurusjärgus – viiendik – on Eestis statistika järgi ka suhtelises või absoluutses vaesuses elavaid lapsi.

Üksikvanemaks olemise kohta on ühiskonnas levinud hulk müüte. Tavaline on arvamus, et enamik üksikvanemaid on lõdva püksikummiga ja napi haridusega noored naised. Statistika seda eelarvamust ei toeta – kogu Euroopa Liidus kasvab kõrgharidusega ja vanemaealiste naiste osakaal üksikvanemate hulgas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles