Toidupoodi seenele

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mükomaan Margit Härma revideerib seeneletti. Seenesõbrale, kes otsida viitsib, jääb näppu palju muudki peale šampinjonide.
Mükomaan Margit Härma revideerib seeneletti. Seenesõbrale, kes otsida viitsib, jääb näppu palju muudki peale šampinjonide. Foto: Liis Treimann

Kui seenesõbrad hädaldavad, et talvel ei pakuta supermarketites suurt midagi peale šampinjonide, siis mükomaanid teavad, kuidas kübarad lettidelt üles leida või neid külmaks ajaks ise ette varuda.

«Ma ei usu, et ükski seeneke siin majas minu eest varjule jääb,» muigas restorani Mamo perenaine, mükomaaniks tituleeritud Margit Härma. Võtsime sihiks vaadelda, millise seenesaagi saab talvehooajal Stockmanni kauplusest. «Kui siin oleks veel värskeid shiitake’sid ka, siis oleks see peaaegu maksimum, mida Eestis talvisel ajal kätte saab. Siin on haruldaselt hea valik värskeid seeni,» kiitis naine kübaraid uudistades.

Esmalt jäid Härmale näppu eksootilised kultuurseened enokitake ning pruun ja valge buna-shimeji. «Olen buna-shimeji’d teinud vokiroana, täiesti tavalise värske peakapsa ja spargli vahele olen pannud keedetud rohelisi läätsesid, mungoa klaasnuudleid või ka riisinuudleid. Teda on üsna lihtne töödelda – lõikad kääridega naks-naks otsad ära ja pole vaja tükeldada ega puhastada,» tutvustas mükomaan.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles