Kiievi võimureid ähvardavad sanktsioonid

Evelyn Kaldoja
, välistoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pidu katku ajal – eile heitsid Kiievi hõivatud linnavalitsuse hoones ühte meeleavaldajad Bogdan (21) ja Julija (25).
Pidu katku ajal – eile heitsid Kiievi hõivatud linnavalitsuse hoones ühte meeleavaldajad Bogdan (21) ja Julija (25). Foto: Reuters/ScanPix

Vaid mõni tund pärast peaministriameti mahapanekut eralennukis Euromaidani suitsu ja trummipõrina eest Viini oma villasse ja ärihuvide juurde sõitnud Mõkola Azarov on näide Ukraina võimupoliitikust, kellele eurosaadikud tahaksid reisikeelu ja varade külmutamisega õppetunni anda.

EL peab aitama ukrainlastel õigusriiki taastada, vahendama lepitust president Viktor Janukovõtši ja opositsiooni vahel, samuti võiks pakkuda majandusraskuste osas ajutiselt leevendust abipaketiga, kirjeldas europarlamendi väliskomisjoni sakslasest juht Elmar Brok Postimehele täna täiskogu ette mineva Ukraina-resolutsiooni sisu.

Samas leidis Brok, et vaid lepitamisest ja rahast ei pruugi piisata. Valmis tuleks panna ka kaigas – isiklikud sanktsioonid nende võimurite pihta, kes vastutavad opositsiooni ründamise, inimröövide, tapmiste ja vangistamiste eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles