Lugeja küsib: miks on ühissõidukite kasutajad nii vihaste nägudega?

Tallinncity.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tramm Tartu maanteel.
Tramm Tartu maanteel. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinncity poole pöördus lugeja, kellele teeb muret Tallinna ühissõidukites sõitvate inimeste negatiivne meelsus ennast ümbritseva suhtes.

Kaugelt ei tarvitsenud otsida ka Postimehe fotograafil, et seesugust pilti tabada. Fotograaf pildistas ühistranspordis ja tänaval liikuvaid inimesi, kelle nägudelt võis eranditult lugeda, et rahulolust Tallinnas ei saa mingit juttu ollagi.

Lugeja kirjutab: «Ma ei saa aru, mis toredast ühistranspordisõidust kogu aeg räägitakse, kui kõik, kes trammis on, on niivõrd vihase ja kurva näoga! Mõnikord trolliga sõites on tunne, et suur osa sõitjatest on joobes, taaruvad ringi ja koperdavad, käperdavad kaassõitjaid. Haisvatest bomžidest ja taskuvarastest ma ei räägigi! Miks on ühistranspordi kasutajad nii kurja ja vihase näoga või taaruvad joobes ringi, käperdavad kaassõitjaid, haisevad ja varastavad?»

Mida arvad sina - mis on see põhjus, miks pealinna inimesed nii kurjade nägudega on?

Tallinna Linnatranspordi ASi (TLT) pressiesindaja Sirje Roht saatis Postimehele kommentaariks järgmise sõnumiga kirja: «Tallinna Linnatranspordi AS ei ole saanud ühtegi kaebust ega vastukaja sõitjatelt, et kaasreisijad on vihase ja kurva näoga. Meie töö on vedada sõitjad sihtkohta ja teeme seda sõltumata sellest, kas keegi on õnnelik, väsinud või kurb. Sõitjateveo eeskiri sätestab põhimõtte ühissõidukis käitumiseks ja ütleb, et keelatud on häirida kaassõitjaid ja risustada või määrida ühissõidukit. Emotsioone tunda ei keela meil keegi.»

«Bussis, trammis ja trollis sõidavad samad inimesed, kes elavad iga päev meie ümber: emad, vanaemad, sõbrad-tuttavad, koolinoored ja igaühel võib seljataga olla väsitav töö- või koolipäev, ka poest on veel läbi käidud, õhtuks uued plaanid tehtud ja võib-olla teatrisse või trenni minek ees. Kõigil on õigus olla mõttes või tunda end väsinuna ja kasutada kojusõidu aega iseendaga olemiseks. Samal ajal on keegi rõõmus ja õnnelik - see ongi elu. Põhimõte on, et teisi ei tohi häirida.»

«Kui keegi tülitab või häirib kaassõitjaid, tuleb konkreetsel juhtumil aga reageerida adekvaatselt ja kohe. Sellest tuleks teatada ühissõidukijuhile või helistada sündmuskohalt ise politseisse.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles