Venemaa võib hoida vägesid Lõuna-Osseetias veel kaua

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Postimees.ee

Vene relvajõudude peastaabi hinnangul on praegu veel vara öelda, millal väed Lõuna-Osseetiast tagasi tõmmatakse, mis vihjab võimalusele, et nad jäävad sinna veel kauaks.

«Ma ei saa öelda taandumiskuupäeva, sest see plaan pole veel valmis,» väitis peastaabi ülema abi Anatoli Nogovitsõn televisioonis üle kantud pressikonverentsil, mida vahendas CNN.

Selle plaani peab tema sõnul kinnitama ka president Dmitri Medvedev. «Pole lihtne pöörata olemasolevaid jõude 180 kraadi,» selgitas kõrge komandör.

Vene väejuhatus on lubanud peagi oma sõdurid ära tuua strateegilisest Gori linnast, mis asub kohe Lõuna-Osseetia kõrval. Prantsuse suusraadiku sõnul toimub taandumine juba homme, kuid kui kaugele väed liiguvad, pole praegu teada.

Moskvas seati samas veel tänagi kahtluse alla ka Gruusia soov järgida kokkulepitud relvarahu tingimusi, milles lepiti kokku Prantsusmaa presidendi vahendusel.

Thbilisit juba ette võimalikus vaherahus rikkumises süüdistades, põhjendas Vene välisministeerium vajadust säilitada «rahuvalvajate» lahinguvalmidus konfliktipiirkonnas kuni rahvusvahelise mehhanismi väljatöötamiseni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles