Hüpnoositeater vene kultuurikeskuses

Verni Leivak
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Austajannadest Albert Stepanjanil puudust pole. Pildil ongi ta autogrammiküttide küüsis.
Austajannadest Albert Stepanjanil puudust pole. Pildil ongi ta autogrammiküttide küüsis. Foto: Andres Haabu

Parapsühholoogist laulja Albert Stepanjan tähistab 25. lava-aastat suurejoonelise show’ga Tallinnas vene kultuurikeskuses, üles astuvad teisedki tuntud artistid.

Kindlasti mäletavad paljud 1990. aastatel Eesti lavadel laineid löönud Albert Stepanjani etendusi, mis olid publikust nii tulvil, et kõigile ei jätkunud isegi seisukohti. Euroopa parapsühholoogide ja hüpnotiseerijate liidu president Albert Stepanjan on ka laulumees, kel on ilmunud kaheksa kauamängivat. Lisaks meenutustele pakub ta seekord ainulaadset etendust, mida nimetab ise hüpnoositeatriks.

«See on psühholoogiliste katsete teater, see on lavaline hüpnoos,» avaldab Stepanjan. Kui tavaliselt ravib ta hüpnoosiga nikotiini- ja alkoholisõltuvust ning võitleb ülekaalulisuse ja stressi vastu, siis lavaline hüpnoos tõestab nii selles osalejatele kui vaatajatele, milleks inimene tegelikult võimeline on. «Hüpnoosile alluvad kõik, välja arvatud psüühiliselt haiged inimesed,» ütleb ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles