Rekordkelm pääses karistuseta

Risto Berendson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turvakleebised, mida inimesed arvasid valmistavat USA autodele, kandsid igaüks eri sõnumit või sümbolit. Ainuüksi see võinuks ettevaatlikuks muuta.
Turvakleebised, mida inimesed arvasid valmistavat USA autodele, kandsid igaüks eri sõnumit või sümbolit. Ainuüksi see võinuks ettevaatlikuks muuta. Foto: Politsei

Keskkriminaalpolitsei sulges aegumise tõttu kannatanute arvult Eesti suurima kriminaalasja, mitmelt tuhandelt ohvrilt kokku 30 miljonit krooni välja petnud ärikast kelm redutab välismaal.

25-aastane Aleksei Bezrukov alustas 1997. aastal petuäri. See põhines tavalisel püramiidskeemil, kus esimesed liitujad teenivad kasu hilisemate arvel. Lõpuks vajub masinavärk paratamatult kokku.

1997. aastaks oli Eesti elanikud näinud mitut püramiidskeemi, kuid Bezrukovi «äriplaan» pettis ära tuhandeid inimesi. Lubatud präänik oli ahvatlev. Juudi rahvusest Bezrukovi ettevõtte Alex Gering (tuletatud asutaja endisest nimest – R. B.), mille logol ilutses Taaveti täht, pakkus ajalehtedes ilmunud kuulutustes pealtnäha tulusat tööd.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles