Üksinduse vastu aitab abieluagentuur

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Põhja-Koreast lõunasse põgenenute seas on kõigest iga neljas mees – ülejäänud on naised, kes pärast kohanemistreeninguid Lõuna-Koreas seisavad silmitsi üksindusega võõras keskkonnas. Just neile ja üksikutele Lõuna-Korea meestele mõeldes on loodud abieluagentuure.

Lõuna-Korea naised suhtuvad põhjanaabritega abiellumisse skeptilisemalt. Bien-Alleri nimelise agentuuri korraldatud küsitluse andmetel suhtub põhjakorealastega abiellumisse pigem positiivselt 69 protsenti Lõuna-Korea meestest, ent 84 protsenti naistest on negatiivsema suhtumisega.

Põhjakorealannaga abielus olev Hong Seung-woo juhib 2006. aastast agentuuri Namnam Buknyeo, mis on praeguseks aidanud sõlmida ligi 450 abielu. Naised saavad end agentuuris arvele võtta tasuta, mehed, kes kuuluvad sageli maapiirkondade lihttööliste hulka, peavad aga maksma kolm miljonit vonni (2060 eurot), mille eest korraldatakse neile aasta jooksul kohtumised kuni viie naisega. Kõigile meestele tehakse taustauuring ning töötute, juba abielus või puudega klientidega jäetakse hüvasti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles