Vene väed liiguvad Gruusias takistamatult ringi

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene väed Gruusia sadamalinnas Potis.
Vene väed Gruusia sadamalinnas Potis. Foto: AP / Scanpix

Vene väed liiguvad koos raskerelvastusega vaherahukokkuleppest hoolimata jätkuvalt takistamatult ringi Gruusia pinnal, ehkki Washington nõuab väikeriigi territoriaalse terviklikkuse austamist.

 

Reutersi teatel on täna tanke ja muid vägesid nähtud nii strateegiliselt tähtsas Goris, naftatransiidi aknaks olevas Phothis kui ka Abhaasia külje all asuvas Zugdidis, mis on täielikult naaberriigi kontrolli all.

Vene kindralstaap kinnitas Moskvast, et «rahuvalvajatel» on täielik õigus viibida Phothis, samuti «luureüksusteks» nimetatud vägedel Goris.

Zugdidi linnast vaid paari kilomeetri kaugusel nähti  mõne aja eest taas rohkem kui sadat sõjaväemasinat, mille sihtpunkt jäi ebaselgeks. Vene trikolooridega ehitud kolonnis oli  mitukümmend soomukit. Transpordiveokites oli näha ka raketiheitjaid, teatas Reutersi reporter.

Moskva väitel viiakse juba teist päeva riigis läbi vaid luureoperatsioone ning rünnakuid ei korraldata. USA anonüümseks jäänud ametnikusõnul hävitavad venelased teele ette jäävaid mahajäetud sõjaväebaase, saboteerides sellega Gruusia juba niigi nõrgendatud kaitsevõimet veel enam, vahendas AFP.

 

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles