Kalamaja elanikud saavad 8. juunil suu puhtaks rääkida

Veiko Pesur
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Autosid täis pargitud Niine tänav, kus asub ka Põhja-Tallinna valitsus.
Autosid täis pargitud Niine tänav, kus asub ka Põhja-Tallinna valitsus. Foto: Priit Simson

Põhja-Tallinna linnaosa valitsuses toimub 8. juunil koosolek, kus on päevakorras Kalamaja tasulise parkimisala plaani arutelu.

Koosolekule on oodatud Kalamaja elanikud, seltsid ja teised huvilised ning kutsutud on ka linnavalitsuse esindajad.

Sotsiaaldemokraatide Tallinna piirkonna juhatuse aseesimees Jaak Juske sõnas, et on loogiline, et kui on niivõrd põhimõtteline muudatus kavas, siis tuleb asi ka kohaliku rahvaga läbi arutada. «Kalamajas on tänavaid, mille elanikud on mingeid muudatusi soovinud ja kus on olemas parkimismured. Aga need, kes vastu on, on võtnud aktiivselt sõna ja siis ongi oluline pooled kokku võtta ning asi läbi arutada,» ütles Juske.

Juske nentis, et aega on vähe - kuni jaanipäevani. «Kuna mina juhin Põhja-Tallinna halduskogu ettevõtluskomisjoni, mille alla käib ka tarbijakaitse, siis mul on 8. juunil kavas korraline koosolek,» lisas ta.

Juske, kes on ka Tallinna võimukoalitsiooni liige, möönab, et tasulise parkimise ala laiendamine Kalamaja suunas linna rikkaks ei tee. «Prognoositav lisatulu ei ole üle nelja miljoni krooni aastas. Linnaeelarve maht on tänavu 7,1 miljardit krooni,» kirjutab ta oma blogis.

Kalamaja suunal tasulise parkimisala lainemise vastased on loonud omale ka aktiivse facebook-grupi, kuhu praeguse seisuga kuulub ligi 900 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles