Uued plaadid

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moodymann
Moodymann 
(KDJ)
Moodymann Moodymann (KDJ) Foto: Repro

    Moodymann

Moodymann

(KDJ)

Hinne 4

Suur meister

Moodymann, kodanikunimega Kenny Dixon Jr, on üks tänapäeva kultuslikke muusikategelasi, kellel on palju fänne Eestiski. Moodymanni suur fänn on ka presidendilt teenetemärgi saanud Raul Saaremets ja tema loomingus on seda ka tunda. Üldiselt on välja kujunenud nii, et keda Moodymann mõjutab, sellest on ka midagi loota. Selle deep-house- auteur’i loomingus on tähtsal kohal tema kodulinna, nüüdseks pankrotistunud USA autotööstuse häll, Detroiti, Motor City meeleolud ja õhkkond.

Detroit on üks USA suurima mustanahalise elanikkonnaga linnu, Moodymanni kohta on kunagi isegi räägitud, et ta vihkavat valgeid. Aastaid tagasi Tallinnas Mutant Discolgi plaate mänginud mees jättis siin küll sõbraliku mulje, suhtles inimestega vaatamata asjaolule, et tal olid lennureisi ajal plaadid kaduma läinud. Moodymanni uut plaati võib tegelikult pidada kogumikuks, kus uute lugude kõrval on viimase paari aasta jooksul juba ilmunud ja väheke ümber töödeldud asjad.

Viimastel aastatel on muidu enda ümber saladusloori hoidnud detroitlane hakanud ka laulma ja sellist edevust on mõned n-ö die-hard-fännid talle ka pahaks pannud. Funky ja seksikas soul-muusika, mis mõjub kohati ometi ähvardavalt. «Ma ei meeldi sulle, sest ma olen Detroitist?» küsib Moodymann kelleltki tütarlapselt ühes plaadi parimas loos «No».

Janar Ala

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles