Sigrid Kõiv: parim hotell kõrbes

Sigrid Kõiv
, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sigrid Kõiv
Sigrid Kõiv Foto: SCANPIX

Kui Elroni juht ütles intervjuus, et nende peamine probleem aasta alguses oli allajäämine konkurentide PRile, siis kõlas see nagu seente ja herneste sõda. Seened ja herned ju tegelikult ei sõdi – miks nad peaksid, nad ei jaga ju midagi –, aga kui see multifilmis graafiliselt veenvalt välja pakkuda, siis võikski hakata uskuma, et nii ka on. Vaadates hiljem metsas tuimalt ühe jala peal seisvaid seeni, muutub arusaam reaalsusest.

Veendumus, et asjad on nii, nagu tead neid olevat, on üks osa järjepidevusest ja kindlustundest, mis lubab meil igal hommikul algava päev suhtes ootusi püstitada, plaane teha ja nende õnnestumist enam-vähem ette ennustada.

Kuid isegi monotoonselt kulgev põhjaeurooplane võib sattuda olukorda, kus reaalsus, nagu tema seda tunneb, muutub mittereaalsuse peegelduseks, ning hinnang, mis üleilmsetele nähtustele antud, on peeglitetaguses kontekstis kui mitte lausa kohatu, siis vähemalt naiivne ja seepärast piinlik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles