IRL toetab Euroopas Dombrovskist

Evelyn Kaldoja
, välisuudiste toimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valdis Domb­rovskis
Valdis Domb­rovskis Foto: SCANPIX

Veidi rohkem kui aasta eest üsna väheusutava variandina välja käidud võimalus, et järgmiseks Euroopa Komisjoni presidendiks võiks saada Valdis Domb­rovskis, on muutunud tõsiseltvõetavamaks – Läti eelmist peaministrit mainitakse eurokonservatiivide kolme peamise kandidaadi seas.

Dombrovskis, kauaaegne Luksemburgi peaminister Jean-­Claude Juncker ja praegune Euroopa siseturuvolinik prantslane Michel Barnier on nimed, mida mainis portaal EurActivi konservatiivse Euroopa Rahvaerakonna (EPP) favoriitidena. EPP paneb oma kandidaadi paika 6.–7. märtsil Dublinis toimuval kongressil.

EPP kandidaadiks saada sooviv poliitik peab kõigepealt saama kolme riigi konservatiivsete parteide toetuse. Postimehe andmeil õnnestus Dombrovskise meeskonnal lõppeval nädalal tagada, et lisaks lätlase koduerakonnale Ühtsusele seisavad Dublinis tema taga ka IRL Eestist ja Isamaaliit Leedust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles