Jõeväli edestab Hardeed, Raja valmistub kevadeks

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaarel Jõeväli rõõmustamas kõrgushüppe alavõidu üle.
Kaarel Jõeväli rõõmustamas kõrgushüppe alavõidu üle. Foto: Toomas Huik

Kaks aastat tagasi hullutas Tallinna rahvusvahelisel mitmevõistlusel siinset publikut ameeriklane Ashton Eaton, kui püstitas seitsmevõistluses 6568 punktiga maailmarekordi. Tänavu nii kõrgete tulemusteni keegi küll ei küüni, kuid põnevust pakutakse siiski.

Suurima staarina saabus Tallinna kahekordne kümnevõistluse maailmameister, ameeriklane Trey Hardee. Avapäeva järel hoiab mees siiski alles kolmandat positsiooni ning jääb isikliku tippmargi (6208 punkti) graafikust maha 116 silmaga. Kui kahel esimesel alal andis ameeriklane punkte ära – ja eriti kõvasti kaugushüppes (Hardee sai kirja 6.99) –, suutis ta seejärel oma rekordigraafikule veidike ikkagi järele võtta.

«Tulemused ei olnud just päris sellised, mida lootsin, kuid igal alal sain tulemuse kirja ja need on ka hooaja parima,» ütles Hardee, tunnistades, et kokkuvõttes on ta olukorraga siiski rahul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles