Proovi Hõbelusika maitset

Britt Rosen
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pakub täiuslikke maitseelamusi ja annuse teatraalsust: 
Tchaikovsky peab inimesele millegi erilisega meelde jääma, leiab Vladislav Djatśuk.
Pakub täiuslikke maitseelamusi ja annuse teatraalsust: Tchaikovsky peab inimesele millegi erilisega meelde jääma, leiab Vladislav Djatśuk. Foto: Peeter Langovits

Tänavusel Hõbelusika gastronoomiaauhindade jagamisel võidutses restoran Tchaikovsky, kes sai ühe ihaldatuma, parima restorani ning lisaks parima gurmee- ja hotellirestorani tiitli. Arter piilus maja kööki, mille hing ja süda on peakokk Vladislav Djatšuk.

Kokandusauhindu on Telegraafi hotelli restoranil Tchaikovsky varasemast veelgi, nii Hõbelusikaid kui ka «50 Eesti parima restorani» nimistusse arvamisi, kus viimati jõuti auväärsele teisele kohale. Selle kinnituseks on seintel aukirjad kõrvuti helilooja Pjotr Tšaikovski kuldraamis portreedega.

Vähe sellest, Prantsuse ja tsaariaegse Vene köögi mõjutustega restorani peakokk Vladislav Djatšuk on Eesti kokandusmaailmas nähtus omaette – ta oli esimene Eesti kokk, kes end maailma kokanduse olümpia Bocuse d’Ori pingelisse finaali murdis ja sealt Eestile 15. koha tõi. Ta on end koolitanud ka Michelini tärnidega restoranides, sealhulgas Taanis Nomas, mis on sel aastatuhandel kahel korral nautinud maailma parima restorani tiitlit, lisaks Prantsusmaal ja Rootsis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles