30 Tallinna rahvaliitlast liitus sotsidega

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu

Täna liitus ligi 30 Rahvaliidu Tallinna linnaühenduse liiget eesotsas esimehe Lauri Läänemetsaga Sotsiaaldemokraatliku Erakonnaga. 

«Soovime, et Rahvaliidu aatelised seisukohad oleksid Eesti poliitikas mõjukalt esindatud,» teatas endine Rahvaliidu Tallinna linnaühenduse juhatuse esimees Lauri Läänemets.

«Toetasime kongressil uue, regionaalselt ja sotsiaalselt vastutustundliku jõu moodustamist Rahvaliidu ja Sotsiaaldemokraatliku Erakonna baasil ning töötame selle idee elluviimise nimel edasi.»

Ühtlasi otsustas tagasi astuda enamik Rahvaliidu Tallinna linnaühenduse juhatusest.

Sealt lahkuvad lisaks Läänemetsale Siimu Loogma, Tõnis Rüütel, Ragnar Everest ja Jelena Rootamm-Valter. Juhatuse liikmeks jääb vaid Taivo Põrk.

«Ühiselt sotsiaaldemokraatidega suudame kaitsta inimeste huvisid nii maal kui ka linnas,» rääkis Jelena Rootamm-Valter.

«Eestimaa rahvas väärib tõsiseltvõetavat valikut Keskerakonna ning IRLi ja Reformierakonna liidu kõrval. Usun, et üheskoos suudame muuta Eesti poliitika hoolivaks ja elu inimväärseks,» lisas ta.

Linnaühenduse juhatuse kohuseid täidab kuni ühenduse 8. juuni konverentsini juhatuse liige Taivo Põrk.

Tõnis Rüütel palus täpsustada, et ta astus tagasi juhatusest eelkõige tiheda parteivälise töökoormuse tõttu, aga ei plaani erakonda vahetada. Ta lisas, et jääb erakonna volikogu liikmeks ning ootab ära edasised arengud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles